keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Hevosten karsimis buumi?

Lähiaikoina olen pistänyt merkille, että todella moni karsii hevosiaan. Ht.netissä näkyi joku aika sitten suhteellisen paljon lopettavien harrastajien topikkeja joissa myytiin hevosia ja nyt kun en ainakaan ole itse havainnut lopettavia harrastajia ihan niin paljon, niin hevosten myyntitopikkeja on silti todella paljon. Ellei sitten asia ole pelkkää omaa kuvitteluani.

Olen kumminkin huomannut, että entistä useampi tuon hevosia, sekä poneja Alegreen myyntiin ja tämähän ei ole missään nimessä huono juttu, sillä hevosia myös myydään kohtuullisen ripeää tahtia. Onkin siis hyvä, että valinnanvaraa löytyy.

Tästä huolimatta olen alkanut miettimään, että mistä tämä buumi hevosista luopumiseen johtuu? Tahtooko harrastajat vain uusia hevoskantaansa vai pitääkö harrastajat esimerkiksi kasvattajien myyntiehtoja liiallisina, jonka vuoksi kasvattajat tuovat hevosiaan Alegreen myyntiin kun ne eivät mene esimerkiksi Hötölässä kaupaksi?

Tätä tekstiä kirjoittaessa minulla on vielä lisäämättä Alegreen 20 kappaletta poneja ja 17 kappaletta lämminverisiä. Toisaalta, nämä kaikki ovat tulleet eräältä lopettaneelta harrastajalta, mutta lisäystahti on ollut hieman hitaampaa sillä pyrin aina lisäämään ensin aktiivisten harrastajien Alegreen tuomat eläimet.

Mutta onko tämä nyt vain hetkellinen vaihe virtuaalimaailmassa, vai onko harrastajat jälleen vähenemässä? Itse toivoisin, että kyseessä olisi vain hetkellinen vaihe ja ettei ainakaan harrastajat lähtisi lopettamaan. Hevosten vähentäminen kun on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin lopettaminen. Virtuaalimaailma kun on valitettavasti hiljentynyt todella paljon sen kulta-ajoista...

Olisiko jotain keinoja, joilla hevoskaupan saisi nousuun? Jonkinlaisia tapahtumia liittyen hevosten myyntiin? Ideoikaa tapahtumia ja vaikka järjestäkää sellaisia. Laitetaan yhdessä hevoskauppa nousuun. Ja tottakai jos jollain on hyvä idea, mutta aika puuttuu niin minua esimerkiksi saa pyytää auttamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti