lauantai 24. lokakuuta 2015

Alegren historiaa.

Alegrella on pitkä ja vaihderikas historia, sillä ensimäisen kerran Alegre avattiin vuonna 1999, eli huimat 16-vuotta sitten. Silloin en kumminkaan vielä tiennyt koko hevostalli.netistä, liekö sitä ollut olemassakaan ja Alegre oli alkuun nimeltään Alegro ja sivutilana toimi Expage. Myyntihevosetkin olivat toki sen mukaisia, että elettiin 90-luvun loppua ja eipä hevosilla kamalasti ollut menekkiäkään kun aika moni keksi itse omat hevosensa ja en osannut paikkaa mainostaa. Jossain vaiheessa innostus hieman hiipui ja kokeilin myös virtuaalitallin pitoa Alegron ohella, mutta ei sekään tuntunut omalta jutulta.

Vuonna 2005 Alegro muutti geocitiekseen ja tällöin toiminta alkoi olla pääsääntöisesti vapaasti kopioitavien kuvien sivustona. Alegro alkoi nimenä kuulostaa omaan suuhuni tyhmältä ja jostain keksin muuttaa viimeisen kirjaimen niin, että nimi muuttui muotoon Alegre. Alkuun Alegressa oli vain oma ottamiani kuvia kopioitavana, mutta ajan kuluessa sinne alkoi muutkin lahjoittaa kuviaan kopioitaviksi ja jossain vaiheessa Alegre taisikin olla suurimman kuvavalikoiman omaava suomalainen vapaasti kopioitavaa sivusto joka oli perustettu nimenomaan virtuaalihevosia ajatellen.
Suuruudenhulluus puuskan iskiessä tämä kuvien lisäys ei enää kumminkaan riittänyt, vaan Alegressa alettiin myydä myös tuontihevosia ja kun aikaa oli mukamas edelleenkin liikaa, alettiin sinne ottaa myös muiden hevosia myyntiin. Eläinlääkäriklinikkakin toimi yhdessä vaiheessa Alegren alaisuudessa, mutta se loppui kun ei enää asiakkaita tuntunut riittävän ja aloin kyllästymään siihen.
Alegressa alettiin myös myydä muitakin eläimiä kuin pelkkiä hevosia ja niitä myytiin aina vuoden 2015 alkuvuoteen saakka, jolloin kysyntä oli jo niin vähäistä ettei muita eläimiä ollut enää järkeä roikottaa myyntilistoilla. Samaan aikaan alkoi myös kuukausittaiset teurasmyynnit.

Alegre on aikojen saatossa myös muuttanut muutamaan kertaan. En muista vuotta, jolloin Alegre siirtyi ensimäisen kerran foorumipohjaiseksi, mutta se taisi olla vuotta 2008 tai 2009 kun geocities lopetti toimintansa. Hieman ennen tätä oli jo loppunut vapaasti kopioitavien kuvien jakelukin kun Kuvablogi lopetti toimintansa ilmoittamatta ja kaikki kuvat menivät siinä mukana. Tällöin Alegressa oli vielä enemmän myyntiehtojakin ja hevosia pakkolunastettiin takaisin jos ne unohdettiin vain lojumaan bittiavaruuteen.
Suuremmista myyntiehdoista kumminkin luovuttiin yleisön pyynnöstä ja siitä syystä, että hevoskauppa kärsi liiallisista myyntiehdoista. Tämän jälkeen myyntiehtoina onkin ollut vain sivujen ilmoittaminen kahden viikon sisällä varaamisesta.

Nykyiselle foorumipohjalle Alegre muutti 01.11.2013 kun tajusin että edellinen foorumipohja oli lopettamassa toimintaansa. Tällöin sain olla äärimmäisen kiitollinen useammallekin bittiponeilijalle kun he auttoivat myytävien eläinten tietojen siirrossa sillä aikaa oli hyvin vähän. Minulta oli nimittäin mennyt kokonaan tämä lopetus ohi silmien. Onneksi kaikki eläimet saatiin siirrettyä ja yhtään ei päässyt katoamaan bittiavaruuteen oman huolimattomuuteni vuoksi.

Lisäkseni Alegressa on ollut useampikin ylläpitäjä aikojen saatossa, mutta suurin osa heistä on lopettanut vähin äänin kohtuullisen pian aloittamisen jälkeen. Mystic toimi ylläpitäjänä noin vuoden ja hänestä olikin suuri apu Alegren ylläpidossa. Nykyisen lisäkseni häärii ylläpidossa kaksikin harrastajaa, Minttunen, sekä rukkanen ja toivottavasti heidän ylläpitäjäuransa olisi hieman pidempi, itse nimittäin tuskin osaan tätä hommaa lopettaa edes eläkeiässä...

Alegre jatkaa edelleen muuttumistaan sitä mukaan kun virtuaalimaailmakin muuttuu. Lähiaikoina muutokseksi on tullut muunmuassa se, että osalle hevosista annetaan kuvat mukaan copyjä vastaan ja tämä onkin vilkastuttanut jonkin verran hevoskauppaa. Muutoksia on luvassa edelleenkin, niin kuin esimerkiksi Alegren muutto tietokantapohjaiseksi jossakin vaiheessa, kunhan pohja saadaan valmiiksi. Tälle ei kumminkaan ole mitään aikataulua, sillä Alegrea koodaa vapaaehtoisena Tilli ja hän tekee hommaa silloin kun jaksaa ja kerkeää omien juttujensa ohella. Muutosta kumminkin uutisoidaan varmasti kun se tulee ajankohtaiseksi.

Tässä hieman Alegren historiaa niille, joita se kiinnostaa ja saa toki kyselläkin jos unohdin jotain mainita.

T. *lumienkuli*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti